Dames Pellens

Dames Pellens, voor velen in Breda bekend als de ‘wijnbar’, heeft de laatste jaren een metamorfose ondergaan. Van vader op zoon, van wijnbar naar restaurant. Je kan hier genieten van een 6-gangen diner met luxe bijpassende wijnen. De opdracht was het maken van een vernieuwd logo + een aansluitende website. In een klassieke stijl met een modern jasje en luxe uitstraling met toch een knipoog naar de oude identiteit.

Oude website + logo

Concepten

Zoals ik hierboven aangaf heb ik inspiratie genomen uit sierlijke olijfolie etiketten. Hiernaast staan de concept versies die zijn toegestuurd naar de klant.  

Moodboard

Het moodboards wat ik samen stelde stuurde mij heel erg de luxe maar ook identieke Italiaanse / Franse richting op. Ik vind het vooral interessant om voor deze opdracht inspiratie te halen uit olijfolie, wijn en likeur etiketten gemengd met een beetje art deco stijl van de jaren 20. 

De zachte munt kleur maakt het geheel een stuk moderner en het bladgoud is daar weer het contrast van. Samen met de stijl en het kleurenpallet heeft het iets enorm tijdloos, net als Dames Pellens zelf.

Website

Omdat het gekozen logo nogal druk is met veel elementen heb ik besloten de website juist heel erg clean en rustig te houden zodat het logo en ook het eten goed tot z’n recht komen. 

Meer projecten

© 2020 Quinty Jaël all rights reserved